Klik op een afspraak te maken Stuur ons een bericht
Zeker Scheiden, Mediation Alkmaar, scheidingsbemiddelaar, Irene Zonneveld

Over Irene Zonneveld

MfN familie registermediator en jurist, gespecialiseerd in mediation bij echtscheiding.


Mijn achtergrond is een rechtenstudie aan de universiteit van Leiden met specialisatie personen- en familierecht. Daarnaast ben ik moeder van een groot gezin en in mijn vrije tijd een fanatiek sporter. Ik heb veel ervaring op het gebied van echtscheidingen en hecht waarde aan een oplossing die alle betrokkenen recht doet. Met name als er kinderen zijn, betekent een respectvolle afsluiting een nieuw en goed begin voor alle gezinsleden.

Mijn motto: onder persoonlijke en deskundige begeleiding naar een passende oplossing met duidelijke afspraken


Als scheidingsbemiddelaar van Zeker Scheiden begeleid ik stellen om in goed overleg uit elkaar te gaan. Dit doe ik vanuit mijn praktijk in Bergen Noord-Holland en bij jullie thuis of op een flexibele locatie bij jullie in de buurt. 

Scheiden is lijden
Helaas is dit waar. Als mediator en ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om in scheiding verwikkeld te zijn en waar je tegenaan loopt bij het regelen van een scheiding. Wanneer het besluit om te scheiden genomen is, komen er enerzijds veel emoties los en anderzijds komen er vragen over wat er allemaal geregeld moet worden. Dit gebeurt niet alleen bij jezelf, maar ook bij jouw partner en jullie kinderen. Je vraagt je af hoe het nu verder moet. Emoties zorgen ervoor dat het soms lastig is om met elkaar te communiceren waardoor je soms niet helder krijgt wat er geregeld dient te worden. Een gedegen scheidingsbegeleiding helpt om op een rustige manier met elkaar te praten over de dingen die geregeld moeten worden en vooral ook hoe jullie willen dat het geregeld wordt. Op die manier ontstaat er inzicht in jullie situatie en de te nemen stappen.

Verder met (jullie) leven
Een periode van scheiding is een zeer vervelende fase in je leven. Je hebt het gevoel alsof je leven stilstaat of misschien zelfs dat het je ‘gevangen’ houdt. Je wilt niets liever dan verder met het (nieuwe) leven. Scheiden is een proces waar jullie doorheen moeten en mijn taak als scheidingsbemiddelaar is om jullie met zorg te begeleiden en te ondersteunen, stap voor stap, om het proces zo goed mogelijk te doorlopen. Zodat er uiteindelijk toekomstgerichte afspraken gemaakt worden waar jullie beide én jullie kinderen mee geholpen zijn. Het doel daarbij is dat jullie zo snel als mogelijk weer door kunnen en beginnen met opbouwen van een leven na de scheiding.

Wat betekent onze scheiding financieel?
Ook in financiële zin zorgt een scheiding voor onzekerheden. Kan een van jullie in het huis blijven wonen? Hoe regelen jullie de hypotheek? Kunnen jullie je leven voortzetten zoals jullie gewend waren? Vragen die wat onderzoek vergen om te kunnen beantwoorden. Ook hierbij krijgen jullie mijn hulp. Tijdens de gesprekken zorg ik ervoor, dat jullie inzicht krijgen in jullie situatie na de scheiding. We bespreken de mogelijkheden en scenario’s die van toepassing kunnen zijn en maken duidelijke afspraken. In het convenant zullen we deze afspraken vervolgens helder beschrijven. Ten alle tijden wordt voorkomen dat jullie vastlopen in het proces. Mochten zaken anders lopen dan verwacht, dan is er altijd een plan B waar we vooraf bij stil hebben gestaan.

Wat kan ik jullie bieden?
Een persoonlijke en deskundige begeleiding naar een duurzame oplossing met duidelijke afspraken.
Mijn uitgangspunt is om ruimte te creëren, om belangen te waarborgen en oplossingen te vinden die aan alle belangen 'recht' doen. Ik ondersteun jullie, om met respect voor elkaar, als ex-partners en ouders verder te kunnen leven. Gezamenlijk streven we ernaar om (toekomstgerichte) afspraken te maken die voor beide eerlijk zijn. In praktische zin houdt dit in, dat ik jullie ondersteun bij financiële en juridische vraagstukken en het maken van een ouderschapsplan. Stap voor stap nemen we de zaken, die voor de scheiding geregeld moeten worden, door en stellen we het scheidingsconvenant en ouderschapsplan op. Zodat er spoedig weer lucht en ruimte ontstaat voor de opbouw van jullie nieuwe levens.

Kennismaken?


Ik vind het belangrijk dat jullie bij iemand aan tafel zitten, waar je vertrouwen in hebt en die kennis van zaken heeft. Om die reden bied ik een kosteloos kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek ontdekken we of er een klik is en inventariseren we jullie situatie, creëren we overzicht en bespreken we wat ervoor nodig is om zoveel mogelijk in harmonie uit elkaar te gaan. 
Zeker Scheiden werkt met een vast tarief voor de gehele scheiding, zodat jullie vooraf weten waar jullie in financiële zin aan toe zijn. 

Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken dan kan dit hier. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op nemen. 
 

Maak een afspraak

Zeker Scheiden, Mediation Alkmaar, scheidingsbemiddelaar, hoe te scheiden
Zeker Scheiden, Mediation Alkmaar, scheidingsbemiddelaar, hoe te scheiden

Onze begeleiding

Zeker Scheiden begeleidt, geeft inzicht en regelt het gehele scheidingstraject van A-Z. 

Lees meer